2. Boka hotell

Att hitta ett bra hotell tycker jag är något av det svåraste med att resa. Speciellt om man inte har väldigtmycket pengar att lägga ut på det. Därför tänkte jag i det här avsnittet ge lite tips om vad man kan fundera över och titta efter då man väljer hotell.

Börja med att fundera över hur du vill bo under din resa. Vill du bo på hotell, hostel, på lägenhetshotell, helt enkelt vilken typ av bostad du är ute efter för resan. Efter det här är det dags att sätta igång och titta efter utbudet på just den typens bostad på platsen dit du är påväg. Ett bra tips är att försöka boka så tidigt som möjligt, för priserna har en tendens att gå upp då datumet närmar sig (precis som med flygbiljetterna). Hos många får du utan någon kostnad avboka fram till en viss mängd dagar innan hotellvistelsen skulle börja. Det kan vara bra att kolla upp det innan du bokar ifall du senare hittar ett hotell du gillar bättre. I så fall är det bara att avboka det första hotellet och boka in dig hos det andra istället.

Precis som då man letar billiga flyg så finns det många sidor som hjälper dig att jämföra hotell och priser. Lita inte helt blint på de här sidorna, ibland kan hotellets egna sida erbjuda bättre priser. Så det är bäst att kolla runt lite! Testa flera av sidorna och se vad de säger att olika sidor erbjuder för pris.

Vissa sidor eller hotellkedjor erbjuder olika bonus schemes där du till exempel efter att ha bott på deras hotell/bokat via dem en viss mängd nätter så får du en natt gratis nästa gång du bokar. Om du reser lite mer och bor mycket på hotell kan de här vara värda att kolla upp.

Jag brukar kolla upp hotellen på Google Maps för att se var det finns. Det är en bra idé för att se om det långt från centrum/ställen du vill besöka under din resa, om det tar länge att ta sig från hotellet till de här ställena. Det lönar sig också att kolla upp hur du reser mellan platserna, och vad det kostar. Till exempel i London kostar dagsbiljetterna mera om du bor länge bort från centrum. Om du inte behöver till den zonen av andra orsaker än för att komma till stället du bor på kan det vara värt att se om det finns hotell närmare för den summan du kan spara in på biljetterna genom att inte bo så långt bort. Eller fundera på att lägga ut lite mer pengar och välja ett lite närmare bara för att inte behöva använda lika mycket tid till att resa av och an hela tiden.

Kolla upp om någon måltid ingår. Om de inte gör det kan det vara bra att kolla upp var du kan äta i närheten. Speciellt frukostställen ifall du inte har kylskåp och sånt i rummet. De flesta hotell har restaurang(er) och erbjuder också frukost, men många har ganska ordentliga priser och man kan spara pengar genom att äta någon annanstans. Om du bor på ett lägenhetshotell kan det vara bra att kolla upp var närmsta butik finns så du vet hur långt bort det är.

Ett bra tips är att kolla Tripadvisor för att se vad folk har sagt om stället, och bilder de tagit. Om det finns en hel del negativa grejer, kolla upp de nyare kommentarerna för att se om de är bättre. Jag har flera gånger stött på hotell där de lite äldre kommentarerna varit riktigt dåliga, men alla de nyare varit hur bra som helst. Jag brukar däremot försöka att inte lita allt för mycket på alla kommentarer. Bara för att vissa ger dåliga kommentarer betyder det inte att det är om saker jag skulle uppleva som jobbiga. Det beror lite på hur petig man är. Det jag gillar att kolla efter är hur rent folk upplevt stället vara, om saker är sönder och inte fungerar, om folk skrivit dåliga saker om området hotellet finns i. Sådana saker snarare än om gardinerna är fel nyans av grönt. Så, kolla vad folk sagt om saker du upplever som viktigt för att du ska trivas. Många kan ge värdelösa recensioner av stället på grund av saker som jag känner att är helt irrelevanta. Det kan också vara bra att minnas att du troligen inte kommer att spendera hela dagarna i det där rummet, så var inte lika petig då du väljer som du troligen skulle vara om du skulle hyra/köpa stället för att bo där en längre tid.


Vilka är era bästa tips då det kommer till att boka hotell, och hitta det rätta hotellet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar