24 maj 2014

Väpnade rånförsök och annat tråkigt

För ett tag sen hände flera väpnade rånförsök i butiker och betting shops i området. Ett av de första råkade vara bara en liten, liten bit från här vi bor. Vi såg poliserna och en ambulans utanför där en dag då vi väntade på bussen, och undrade nyfiket vad det kunde handla om. Några dagar senare kom jag ihåg det, och kollade lokaltidningens hemsida. Det var ju inte direkt roliga nyheter man fick läsa om. Och sen hände ett fall till. Och ett till, och ännu ett. Tror det hände några till, och tror någon blev knivhuggen under något av rånförsöken av butikerna. Det intressanta är att i inget av fallen fick de med sig något, om jag förstått rätt. Utöver det blev också några människor rånade och hotade med kniv ute på gatan, och hus i ett område ganska nära oss hade inbrott. 

Det är otroligt skrämmande att läsa om allt det här, speciellt då allt händer under en väldigt kort tid (1-2 veckor typ), och allt så himla nära. Bournemouth är en väldigt lugn och säker plats sådär överlag, och jag har knappt läst om att något sånt här skulle hänt under resten av tiden vi bott här. Nu har det lugnat ner sig igen, en del har blivit dömda för en del av brotten, och det känns bra. Vi har inte råkat ut för några tråkigheter, men det är ändå obehagligt och man blir lite nojig.

Det känns som om det har varit ett lite för händelserik vår det här, i alla fall då det kommer till tråkigheter. Förutom det nämnt ovanför så brann det nyligen i ett hus med student flats, och den här våren har två unistuderande dött. Inga roligheter alls... :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar