11 oktober 2024

En höstig vecka i Kimito, dag 1-2

Sista helgen i september åkte vi iväg till Kimitoön. Planen var ursprungligen att vara där lördag till tisdag eftersom dagis hade utbildningsdag på måndag och därför var stängt, så en långhelg på ön skulle passat perfekt. Men sen råkade Per få en arbetsresa att passa in tisdag-torsdag, så James och jag blev kvar till fredag. Perfekt med en liten höstlovsvecka för James.

Lördag 28 september

Vi startade från Helsingfors runt klockan 10, och eftersom vi inte stannade alls på vägen var vi framme redan lite före klockan 13. Skönt! Jag for en snabb sväng till mamma och åt en sen lunch, och förde Alma och mina saker.

Just den här dagen var det Äppeldagen på Söderlångvik gård. Arne Alligator skulle vara där, så vi funderade på att åka dit. Men eftersom vädret var ganska blandat så hade vi inte berättat för James om våra planer, ifall det skulle börja regna så mycket att det inte kändes värt att åka.

Som tur var verkade vädret lite bättre än vad som utlovats, så 14-tiden blev att åka iväg till Söderlångvik! James blev eld och lågor då han fick höra om dagens planer.

Precis då vi kom dit kom det förstås en regnskur, men det var inte så farligt. Jag klarade mig fint med paraply, och James hade regnhalare. En stund orkade James lyssna, men sen tyckte han det andra verkade intressantare och han ville se vad annat som fanns. Som tur var hörde man Arne bra fast man var en lite längre bit ifrån.


Jag har inte varit till Söderlångvik gård på flera år, så det var roligt att vara dit igen. Så fint område. Glömmer alltid bort hur fint det är, tills jag kommer dit igen och påminns om det.



Det fanns en hel del att titta på. Favoriterna blev ändå att kasta ringar och bollar. 




James ville absolut inte åka hem. Vi var där 1-1,5 timme, men han skulle gärna varit där mycket, mycket längre. Det slutade regna en stund efter att vi kommit dit och sen var vädret helt okay. Men vi andra var inte lika ivriga på att bli där så mycket längre, efter att ha suttit i bilen redan flera timmar den dagen, och nästan bara hunnit packa ur bilen innan vi åkte iväg igen. Dessutom var det dags för James att äta middag, speciellt eftersom han inte riktigt hade haft ro att äta ordentligt tidigare under dagen då han var så ivrig och otålig på att få vara hos fammo och faffa.


Till slut gick han ändå med på att åka därifrån. Dom åkte tillbaka till Pers föräldrar, och jag till mamma. 

Hemskt mycket mer av värde blev inte gjort den dagen, för det hade redan varit en lång dag. Dagen man åker till/från Kimitoön känns MYCKET mer nu då vi har barn, för det kräver så mycket mer av en då man behöver underhålla någon som tycker det är vääääääldigt lång väg och tar vääääääldigt länge.

Men det blev i alla fall sol en stund på kvällen, och en regnbåge syntes till!


Jag avslutade kvällen med att titta på första halvan av den svenska filmen One more time. Finns på Netflix, och är tips om man vill se på en ganska mysig, rolig film som inte kräver så mycket av en!

Söndag 29 september

Jag hade sovit lite dåligt och kände mig mest trött hela dagen, och hade huvudvärk som inte ville ge sig. En riktigt seg söndag.

Mamma och jag for till Kimito för att handla. Planen var att först fara till gravgården med blommor. Men inom någon minut från att vi stigit ur bilen kom en sån otrolig regnskur! Vi trodde först det var hagel för det var så hårt regn. Jag hoppade snabbt tillbaka in i bilen, men min jacka hann ändå bli rejält blöt. Det var en galen regnskur! Så det fick bli till en annan dag. Istället for vi och handla. 

Då vi handlat färdigt, vilket inte alls tog länge, sken solen och det var hur fint som helst! Då vi kom hem hade jag planer på att ta en promenad, men eftersom jag såg en hel del mörka moln avvaktade jag lite. Och det var tur, för det kom en skur till. Men den drog över väldigt snabbt, och sen vågade jag mig och och gå.


Efter promenaden lagade jag middag och då kom det igen några lätta regnskurar, trots att solen sken. Knäppt väder den här dagen.

Väldigt mycket mer blev inte gjort den här dagen. Jag hann vara i bastu, och sen löste jag korsord en del av kvällen. Och jag fortsatte ha huvudvärk.


Jag avslutade kvällen med att se andra halvan av One more time.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar