Empties oktober 2016

Den här månaden har det blivit en hel del empties! Betydligt fler än jag trodde det skulle bli.


Vi har igen kommit till den tid på året då det är mer eller mindre omöjligt att hitta en dag, och tid på dygnet, då det tillräckligt ljust för att man skulle kunna fota utan att allt ska bli suddigt och oskarpt.

Nivea Daily Essentials Creme Care Facial Cleansing Wipes 7st (LivBox maj 2016). Jag har aldrig varit ett stor fan av wipes för att ta bort smink eller annars bara göra ansiktet lite fräschare. Jag tycker alltid att det känns mindre fräscht efteråt, och jag känner alltid ett starkt behov av att tvätta ansiktet för att få bort den där orena känslan. De här var inget undantag. Däremot brukar jag använda sådana för att torka bort smink innan jag sen tvättar ansiktet. De här påstod att de ska ta bort vattenfast smink, men jag håller inte alls med. De gjorde inget bra jobb alls då det gällde att ta bort vattenfast mascara, så jag gjorde som vanligt och använda en annan produkt för det jobbet. Jag tyckte inte heller att de tog bort icke-vattenfast mascara. De hade en ganska typisk makeup wipes-doft, som jag inte heller riktigt gillar. Jag kunde bra använda av dem igen just för att jag använder wipes för att torka bort smink innan jag tvättar ansiktet, men till exempel på en resa måste man komma ihåg att ha med sig något annat för att ta bort ögonsmink. En produkt jag skulle kunna köpa av själv.

Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment Shampoo for damaged, extremely distressed hair 50ml (LivBox juni 2016). Aaah, jag älskade det här schampot! Det doftade härligt (en ganska typisk Dove-doft), och jag kunde sitta och dofta på mitt hår länge efteråt. Doften höll sig dessutom kvar VÄLDIGT länge, flera dagar. Mitt hår blev blankt, halt, lätt och allmänt fantastiskt efter varenda tvätt. Det gick lätt att tvätta med och löddrade bra. Det var liksom inte en ansträngning att jobba med. Det enda som jag kanske gillade lite mindre var att det inte var väldigt drygt. Det var inte så att det behövdes SÅ mycket, och det tog inte slut fortare än andra Dove-schampon, men efter att ha använt en del produkter som typ aldrig tar slut, så kändes det som det här tog fort slut. Jag skulle ABSOLUT köpa av det här! Utan tvekan. Det är mycket möjligt att jag kommer att göra det så fort de schampon jag just nu har på lager börjar ta slut.

Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment Conditioner for damaged, extremely distressed hair 50ml (LivBox juni 2016). Mer eller mindre exakt samma gäller balsamet som schampot. Så det här är också en produkt jag kommer att köpa av!The Body Shop Frosted Cranberry Shower Gel 250ml (The Body Shop, ~8€). Det här var en av deras juldofter 2015, men det tog mig ganska länge innan jag började använda den, och eftersom den är ganska dryg har den först nu tagit slut. Det är en väldigt standard duschtvål från Body Shop. Den ska inte göra något speciellt, så om man har prövat någon annan av deras vanliga duschtvålar så vet man också hur den här beter sig. Det är inte en produkt man riktigt...memorerar. Det var som sagt inget extra med den, det är bara en duschtvål helt enkelt. Den gör vad den ska, och jag upplevde inte att min hy blev väldigt torr efteråt, men det var inte heller så att den kändes återfuktad. Doften vet jag inte riktigt hur jag skulle beskriva. Jag gillade den, och den doftade sött men ändå inte FÖR sött. Doften påminde mig av någon anledning om penicillin/antibiotika i flytande form. Jag vet, jättekonstigt. Men jag tycker att det doftade/smakade precis som den här doftar. Jag gillade doften. Eftersom det inte var en produkt som var väldigt speciell, och det inte heller var en doft jag ÄLSKADE, så skulle jag knappast köpa av den igen. Nog någon annan av deras duschtvålar, men inte just den här doften.

Boots Simply Sensitive Hydrating Eye Cream with soothing aloe vera 15ml (Boots, £1.99). Det här är en av de bästa eye creams jag har prövat. Den är väldigt dryg, och den återfruktar huden mycket bra. Den doftar ingenting och innehåller inte heller några färgämnen. Den har aldrig irriterat mina ögon (vissa krämer har gjort det, trots att de ska vara gjorda för huden runt ögonen, och är för sensitive hy). Den drar in i huden fort. Det här är en produkt jag inte har något dåligt att säga om, och jag har redan påbörjat nästa tub. Det är dessutom en produkt som är väldigt billig!Batiste Dry Shampoo Floral & Fruity Blush 50ml (LivBox juni 2016). Jag har använt av det här märkets torrschampon förut, och gilla det. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här doften. Den var på gränsen till att bli lite för mycket för mig, men eftersom det inte var en doft som höll i sig allt för länge gick det bra. Den fick håret att se lite renare ut, och är lätt att använda. Det jag inte gillar är att produkten är vit, och det är inte allt för lätt att få det att inte se ut som om man har vita fläckar i håret. Jag tycker ändå den här på något vis "drog in" i håret/dämpades rätt snabbt, och det var inte lika svårt som med den andra av samma märke jag haft. Jag kunde nog tänka mig att använda av den här igen/köpa av den, men det finns bättre torrschampon.

Erittäin Hieno Suomalainen Mustikkabalsam 300ml (K-Citymarket, 1,79€). Det här är bland de få balsam jag använt som har räckt längre än schampot! Det var aningen rinnigare än många andra balsam, och var därför ganska drygt. Doften stannade inte egentligen kvar i håret, och det var bra, för jag gillade inte riktigt doften. Håret blev hyfsat mjukt av det, men det är långt ifrån det bästa balsam jag har använt. Visste kunde jag tänka mig att använda det här, eller något annat av samma märke, igen, men det är inte överst på listan då jag ska skaffa nytt balsam.


Elivo handkräm men arganolja 50ml (LivBox juli 2016). Den här handkrämen hade inte en väldigt stark doft, och den höll sig inte kvar på händerna så länge. Den återfuktade nog händerna, men jag upplevde att den nog inte skulle räcka om man har väldigt torra händer, eller vintertid då jag vanligen behöver något som återfuktar bättre. Jag tyckte också att den ibland inte "höll i sig" så länge, så det kändes som om jag behövde använda av den igen, också fast jag inte hade tvättat händerna sen sist jag använde den. Andra gånger höll den sig bra. Den drog också snabbt in i händerna, så man behövde inte ha klibbiga och hala händer länge alls. Överlag skulle jag säga att det är en helt okay handkräm, men den är inte en av mina favoriter. Jag skulle inte ha något emot att använda av den igen, men jag är osäker om jag skulle köpa av den om det fanns andra jag gillar.  

Boots Essentials Frangrance Free Facial Wash for allskin types 150ml (Boots, £1.50). Den här köpte jag mest för att det var ett erbjudande på Boots Essentials (3 för £3 tror jag). Det är absolut inte den bästa ansiktstvålen jag har använt, men den var ändå helt okay. Den doftade inget och irriterade inte huden på något sätt, så jag kan tro att den är ett alternativ för någon med väldigt, väldigt känslig hy. Också fast ansiktet kändes rent efteråt, så var det inte den där väldigt, väldigt rena känslan som många produkter brukar ge. Den räckte väldigt länge, eftersom man inte behövde en väldigt stor klick av den. Det var en väldigt meh-produkt. Eftersom priset är så himla bra så kunde jag nog köpa av den igen ifall jag behöver en ansiktstvål men inte är så viktig med vilken, men det är inte en produkt jag rusar till igen.

Palmolive Feel the Massage Gently Exfoliating Shower Gel 50ml (LivBox maj 2016). Den här påminde ganska mycket om den röda jag gjorde slut på förra månaden. Den här hade aningen mindre korn i sig. Jag gillade inte riktigt den här heller, eftersom jag föredrar att INTE ha någon form av gryn i duschtvålen. Jag vill hålla duschtvål och scrubs skilt. Jag vet inte riktigt heller vad jag tyckte om doften. Först ogillade jag den riktigt mycket, men nu tycker jag den är helt okay. På något vis ganska...fräsch, och inte väldigt söt. Här var igen samma problem som med den andra, flaskan är så hård att det var omöjligt att få ut det sista ur den, men jag kan inte påstå att jag var så upprörd eftersom jag inte riktigt gillade den. Det här är inte en produkt jag skulle köpa av själv, tror jag. Hellre den här än den röda, meeeeen. Nja.

Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser Aloe Soothe 190ml (LivBox juni 2016). Den här gillade jag mycket bättre än den andra spray moisturisern jag hade tidigare. Den här räckte mycket längre, den var inte alls lika isande kall (men ändå lite svalkande), och den drog inte in i huden lika snabbt som den andra. Den här hann man i alla fall smörja in i huden lite innan den sjönk in! Den drog i alla fall in fort, och jag gillade doften. Det var en väldigt fräsch och lätt aloe vera-doft, som inte höll sig märkbart kvar i huden så himla länge. Jag tyckte den återfuktade bra, men den skulle inte vara tillräckligt för mig vintertid. Redan under de sista gångerna jag använde av den kände jag att min hy skulle ha behövt något lite mer återfuktande. Men sommartid är den perfekt, eftersom den återfuktar med är väldigt "lätt" på huden. Jag skulle bra kunna köpa av den här själv sommartid! 

Aussie Miracle Moist Conditioner 75ml (ASDA, £1.20). Jag köpte det här då vi var i England i maj, och har använt den då jag varit bort. Det här är ett av mina favoritbalsam, för det doftar så himla gott, och mitt hår blir alltid så otroligt mjukt av det. Jag använde av det väldigt länge då vi bodde i England, och köpte flera flaskor. Det enda jobbiga är att Aussie kostar ganska mycket i Finland, vilket gör att jag väljer att inte köpa av det. Det här är en produkt jag gärna köper av igen.Cutrin Professional Pure ISM Anti-Green Shampoo for all hair types 75ml (LivBox maj 2016). Eftersom jag inte visste om det här var en bra idé för mitt hår, då jag mest sett att man använder sånt om man har blont hår, använde jag bara av den då och då. Eftersom det inte stod något speciellt om att det bara var för blont hår så använde jag den. Jag gillade inte riktigt doften av den. Den doftade lite som någon väldigt stark produkt. Jag vet inte heller om jag tyckte att jag såg någon större skillnad, inte ens i de hårslingor som är mot det blondare hållet. De var troligen inte väldigt gröna av sig. Annars var det ganska likt ett vanligt schampo, men jag upplevde att mitt hårbotten kändes väldigt torrt efter att jag hade använt det, och kliade lite. Jag skulle inte köpa av det här själv, eftersom det inte är en produkt jag känner att jag behöver, och för att hårbottnen kändes så torr efteråt.

Korres Basil Lemon Showergel 40ml (LivBox september 2016). Min första reaktion då jag doftade på den här var att den doftade diskmedel, och Per höll med. Därför såg jag inte direkt framemot att använda av den. Jag ogillar överlag citrusdofter i sådana här produkter, och alla produkter där det är en rätt fake doft. Den här doftade ändå väldigt äkta. Då jag väl använde den var det lite mindre diskmedel den doftade (men ändå lite), och lite mer som lemonade ungefär. Den löddrade också väldigt bra, och löddret blev så otroligt mjukt! Inte för att lödder brukar vara hårt, men det här var mjukt på ett sätt så att jag reagerade på det. Jag vande mig också vid doften. Jag tyckte också att huden inte blev torr av den, och det kändes överlag bara väldigt skön att använda. Jag skulle kunna köpa av den här själv, men skulle gärna ha en i någon annan doft.

Dove DermaSpa Goodness Body Lotion with omega oil for velvety soft, even-looking and luminous skin 200ml (LivBox februari 2016). Jag trodde den här skulle ta slut väldigt fort, vilket gjort att jag inte har köpt av den fast jag har tittat på dom i butik. Jag var också rädd för att doften skulle vara lite för söt för mig. Jag blev ändå väldigt glad då den här fanns i en av boxarna! Den räckte väldigt mycket längre än vad jag hade förväntat mig, och jag till och med gillade doften ganska bra. Doften höll i sig ett tag, men blev nog svagare än då man doftar på den från tuben. Jag gillade att den var i tub, för det var lättare att använda, och eftersom den var mjukare än vanliga body lotion-förpackningar gjorde det också lättare. Jag kan absolut tänka mig att köpa av den här, eller någon annan i DermaSpa-serien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar