Bröllopsresan bokad!

Vi har läääääänge funderat vart vi vill åka på bröllopsresa. Då vi för flera månader sedan pratade om det första gången på allvar (vi har ju diskuterat det mååånga gånger, men inte sådär att vi på riktigt har börjat planera) kom vi fram till några saker: 
  • Vi vill hålla oss i Europa, för långa flygresor kändes inte så lockande just för det här.
  • Vi vill kunna slappna av och inte behöva göra något speciellt. Bara vara!
  • Men det ska ändå finnas saker att göra och se relativt nära, för några utflykter lockar ändå.
  • Inte i en större stad, men ändå relativt nära en stad/ett lite större ställe.
  • Det ska finnas strand!
  • Inte ett jättejättedyrt ställe, för vi vill gärna vara där lite längre.
Listan på grejer hotellet gärna ska ha, och andra krav/önskningar har ju kommit till efter den där första listan också. Det blev rätt många grejer till slut...

Vi har gått igenom mängder och åter mängder av hotell hos en bunt med olika som erbjuder paketresor, för vi hade bestämt att det är en sådan resa det får bli. Men utan att riktigt kunna bestämma oss för vart vi ville åka, och utan att hitta något hotell vi riktigt gillade som låg i vår prisklass. 

Till sist bestämde vi oss för att det skulle bli Spanien, Italien eller Grekland. Efter att ha tittat igenom en drös med orter som erbjöds i de olika länderna, kom vi fram till att det får bli Grekland. 

I lördags slötittade jag igenom lite hotell en stund igen, och ungefär hela söndagen gick till att vi båda letade, letade, letade och letade. Vi ville försöka plocka ut i alla fall några hotellalternativ så vi kunde välja senare.

Vi hann båda ge upp hoppet totalt om att någonsin hitta något som fyllde ens några av de viktigaste kraven vi hade, och som vi föll för. Vi kunde knappt ens hitta ett hotell vi gillade. Vi hittade många vi utan minsta problem skulle ha kunnat boka genast om det handlade om en vanlig resa, men vi var båda överens om att vi gärna ville ha något extra för den här resan. Det kändes liksom mycket viktigare än inför någon annan resa.

Per till och med bad om råd i chatten på en av resesidorna. Han chattade med dem för att klargöra lite grejer kring att ändra en bokad resa och avbokningar och sånt, men passade på att be om förslag. Vi var inte jättekära i något av alternativen vi fick, för vi ville inte till någon av orterna de föreslagna hotellen fanns på. Jättefina hotell allihop, men det var ändå inte vad vi letade efter.

Efter en del letande hittade vi några hotell vi tyckte var okay, men som vi inte kände oss ALLT för ivriga över. Ni vet den där magkänslan som säger att det inte är helt rätt? Fast huvudet säger att det fyller ungefär varenda krav man har? Via det fick vi alla fall upp ögonen för en hotellkedja vi gillade. Det ledde till att vi kollade igenom vilka av deras hotell de olika resesidorna erbjöd.

Efter ännu mer letande, precis då vi båda hade gett upp och var på väg att gå och lägga oss, snubblade jag av misstag in på en hotellsida vi tidigare avfärdat för att det kändes för dyrt, och därför tittade vi inte desto mer på det. Det hörde till hotellkedjan vi tittat på, och vad dessutom ett av hotellen ur hotell...serien(?) personen Per chattat med hade föreslagit (men alltså inte ett av hotellen hon föreslog).

Jag läste lite om det, tittade på en massa bilder, kollade Tripadvisor, och kom fram till att det här var ungefär exakt vad vi letade efter! Efter lite övervägande valde vi ändå att boka det, fast det var lite lite dyrare än vad vi hade hoppats på att lägga ut. Det kändes som om det skulle vara dumt av oss att låta bli, eftersom det var det enda vi hade hittat som kändes precis rätt. Dessutom var rummen vi var intresserade av redan fullbokade för det datum vi helst skulle ha åkt, så vi ville inte riskera att det andra datumalternativet vi hade också skulle bli slutsålt.

Halv elva på söndagskvällen bokade vi resan, och vi är båda så enormt glada över att ha hittat vad vi letade efter. Det fyller mer eller mindre varje krav och sak vi gärna ville ha.

Så, för att göra en lång historia kort: VI HAR BOKAT VÅR BRÖLLOPSRESA!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar