16 februari 2014

Hyra, tak och oväder

I början av månaden förnyade vi vårt hyreskontrakt, så det ser ut som om vi kommer att bo kvar på samma ställe under våra resterande nio månader i England! Tjoho! Känns bra, med tanke på hur ofantligt dyrt det är att flytta, och bra lägenheter till ett överkomligt pris inte är många.

Ovädret fortsätter, och under fredagen lät det inte väldigt kul. Det blinkade i lamporna, taket lät underligare än vanligt, persiennerna blåste lite i vinden, det ven i fönstren, och huset skakade till lite oroväckande i de värsta vindpustarna. På nyheterna sa de att det möjligen är sista stormen på ett litet tag nu, och att vinden ska lugna ner sig men möjligen inte regnet. Just här vi bor är det inga översvämningar, men andra ställen är mer eller mindre helt under vatten. Det är galet! Vissa tidningar (som i och för sig tenderar överdriva en del) säger att det är största räddningsoperationen i England sen Blitzen, och i något skede sades det att ungefär £100 miljoner kommer att gå åt till oväder-relaterade saker efter allt det här (som reparationer och återuppbyggnad). Jag känner absolut att det kunde räcka nu. Extrem-dåligt väder sen december, så jaa-a. Vi har lärt oss organisera saker efter vädret ungefär. Igår var vi till ASDA och Stapels på bara en timme, för efter det lovades regn (och det kom).

Som om inte det vore nog håller de på med någon form av takrelaterad reparation på vårt hus. Vi bor högst upp, och i taket finns ett fönster. Jag är jättenojig och vågar knappt ens gå in i badrummet då jag hör att de är där någonstans. Också fast jag inte vet om de ens är i närheten av vårt fönster. Riktigt jobbigt, vill ju gärna kunna gå på toaletten liksom... Undviker att dricka väldigt mycket under de timmar av dygnet de tenderar jobba. JOBBIGT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar