Guide: Flytta till England

Den här guiden är skriven under 2011-2014 då jag själv bodde i England. Den har inte blivit uppdaterad sedan dess, och jag vet inte längre om allt som står här stämmer.

Det här kommer att bli en flytta till England-guide, och alltså inte en flytta till London-guide som man oftare stöter på på internet. Jag flyttade inte till London, och kan antagligen inte heller hjälpa er med London-specifika frågor. Det här kommer att bli en guide utifrån mina och Pers egna erfarenheter. Det som kommer att stå här behöver på inget sätt stämma överens med allas erfarenhet eller hur det kommer att bli för just dig att flytta. Det här är bara en hjälp på traven, samlad information, tips, idéer och sånt som kan vara bra att veta. Förhoppningsvis får ni någon hjälp av det.

Om du har frågor kring något av kapitlen får du gärna ställa dem som en kommentar i just det kapitlet så frågor och svar om det ämnet kan samlas på rätt ställe så det blir lättare för andra som kanske undrar samma sak att hitta! :)

- Om hur man kan hitta universitet. Lite om hur man kan leta och välja vilka man ska söka till, skrev också lite kort om universitetens ratings och UCAS.

- Den här delen handlar om universitetsansökan. Hur du gör din ansökan, kort om hur du skriver din Personal Statement, vad du kan göra för att välja vilka universitet du sist och slutligen kommer att söka till, vad som händer efter att ansökningen är skickad och kort om vad YouGo är för något.

- Om vad det är, hur man anmäler sig, hur provet är uppsatt och lite hur man kan öva till det.

- En kort guide till hur man kan hitta jobb och olika typers jobb.

- Saker att tänka på då det är dags att åka iväg. Vad man ska tänka på då man bokar flyg, buss/tåg, hotell/hostel.

6. Bostad
- Lite info om var man kan leta bostad, saker man behöver tänka på då man väljer bostad och kostnader du behöver tänka på, utöver hyran.
 
7. Telefon
 - Info om att skaffa telefon och/eller brittisk SIM-kort.

8. Bank
- Info om att öppna bankkonto och vad credit score/credit rating är för något.

9. Internet och TV
- Lite kort info om vad man kan tänka på då man skaffar internet och TV i England.

10. Sjukvård: NHS, GP, läkare och tandläkare
- I det här kapitlet finns lite info om sjukvård och tandvård och hur det funkar i England.

11. Universitet
- Info om tuition fees, lån och att börja studera.

12. Jobb
- Lite info om vad du behöver tänka på då du skaffar jobb i England.