06 september 2013

Långsamt kryper hösten fram

Alla har redan ett längre tag skrivit om att det blivit höst nu. Långsamt får jag väl börja hålla med. På morgnarna och nätterna börjar luften bli lite svalare än den var i somras, och under dagarna är hettan inte lika tung och kvav längre. Men, det är ännu 20-30 grader och sol de flesta dagar, så brist på värme dagtid är det inte. Bara lite behagligare luft.

I förrgår fick jag brev från uni som, igen, berättade för mig att jag klarat andra året. Men i det här brevet fanns också datum och tid för när vi börjar igen. Resten av schemat dyker upp online den 10e. Hoppas på ett slappt år sådär lektionsmässigt, eftersom vi har så mycket stora, krävande arbeten som ska göras i år.

Så, nog börjar det väl kännas som höst sådär långsamt, nu då man vet att det vankas skola igen om ett inte allt för långt tag. Letar fortfarande motivation till att göra shorthand och att påbörja researchen för projektet vi ska börja med genast vi är tillbaka. 

Shorthanden är nästan ur vägen. Klarade universitets krav vid jul förra året, nu behöver jag bara klara minst ett prov för NCTJ. Men, det kan vara på en hur långsam nivå som helst. Har planer för att klara ett med 60 ord i minuten, och sen kanske 80 och gärna 100 innan jag går ut. 60 ska jag få ur vägen under hösten hoppas jag, så jag i alla fall har ett gjort. Vi måste ha gjort ett NCTJ och blivit godkända i det för att få gå ut, men som sagt finns det inga krav på hur snabbt prov det är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar