19 september 2017

Marknad

Varje år sen vi flyttade till Helsingfors har varit på den årliga internationella marknaden. I söndags var det dags igen för en snabb sväng dit. Tyvärr tyckte vi utbudet var sämre än förut, och det är alltid så smockat med folk på sådana där ställen, så vi var där bara ungefär en timme. Så mycket att vi hann titta på allt, och sen köpa det vi ville ha. Vi kom överens om att Per får hämta någon dag då han kommer från jobbet om det är något till vi vill ha.

Men vi hade i alla fall otroligt bra väder! Klarblå himmel, och i solen blev det riktigt, riktigt varmt.




I år köpte vi hem varsin bit pizza som lunch. Dom var riktigt goda!

Och som tidigare år köpte vi också tre stycken brezels! I år blev det en med salt, en med ost, och en med solrosfrön. Jag ÄLSKAR dom här! Så goda.

I och med marknaden blev det också Almas första besök in till centrum, och hennes första gång att åka kollektivtrafik. Vi tänkte att hon kanske skulle tycka det var lite obehagligt då det var så mycket som hände runt henne (också fast hon sällan är rädd, och dessutom älskar människor), men inte det minsta! Trots mängder av människor, och fordon som hade högt ljud, så var hon bara intresserad, glad och ivrig. Vi hann knappt med så ivrig hon var på att gå och undersöka ställen. På marknaden hade vi henne såklart i famnen, för annars skulle hon nog snabbt blivit trampad på. Till och med det var hon okay med, för det betydde att hon bättre kunde spana på alla människor, och på alla saker som såldes. Ett väldigt lyckat första besök till centrum med henne alltså!

Att åka tåg var däremot inte alls lika roligt som att gå på marknad, tyckte Alma. På vägen dit gnydde hon tyst och ville att man skulle hålla henne extra nära hela tiden. Då vi skulle tillbaka så lade hon sig platt på marken då vi kom ut på perrongen och hon insåg vart vi var på väg. Men väl på tåget satt hon glatt i famnen och nosade på det vi hade köpt. Så på hemvägen var hon betydligt nöjdare, då vi väl kommit ombord på tåget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar