13 oktober 2014

Saker att göra och se i och i närheten av Bournemouth #1

Stranden och piren. Bournemouth är en kuststad och en turistort, och har en väldigt fin och lång sandstrand (runt 10 kilometer lång tror jag). Under varma dagar är det smockat på stranden, och den är bara en kort promenad från centrum (5-10 minuter) och det är dessutom här både Air Festival och Wheels Festival hålls (och en hel del andra evenemang också). Piren är såklart också värt ett besök, och därifrån har man en fin utsikt över en stor del av stranden. Om man tar en promenad längs vägen ovanför stranden får man också en otroligt fin utsikt över området!

Poole är grannstaden till Bournemouth. Här finns ett ganska stort shoppingcenter, plus en hel del butiker i området precis utanför. Så om man inte hittar det man behöver i Bournemouth är det här nästa ställe att leta på! Det här är ett riktigt fint ställe, och till skillnad från Bournemouth är det inte sandstrand en bit från centrum, utan mer hamnliknande. Från Bournemouth centrum kan man åka till Poole med Yellow Buses 1x, 1b och 1c, eller med Wilts & Dorset m1, m2 och 32. Några bilder finns här!

Hengistbury Head finns en bit från Bournemouth. Ta en buss till Southbourne (Från centrum går Yellow Buses 33 och 1c och Wilts & Dorset m2 till Southbourne) och därifrån är det en lite längre promenad till Hengistbury Head. Nedanför kullen/berget finns ett fint litet café som passar bra att vila fötterna vid, och passa på att äta något. Då man tagit sig hela vägen upp har man en väldigt fin utsikt över kusten och områdena runt, bland annat Bournemouth. Det är väldigt vacker utsikt, och det är en otroligt lugn och tyst plats. Perfekt för att slappna av och bara njuta! För att se mer foton från då vi var dit, klicka här!

Corfe Castle ligger en bit från Bournemouth, men med Wilts & Dorsets Breezer 40 kommer man från Poole hela vägen dit. Corfe Castle är slottsruiner och en liten söt by (väldigt brittisk sådan!). Ruinerna hör till National Trust och kostar därför att gå in på området. Utsikten från toppen är otroligt fin, och eftersom det är ute på landsbygden är det dessutom lugnt och tyst, och precis som med Hengistbury Head är det ett ställe att verkligen njuta av lugnet på. Därifrån kan man också se ångtåg åka förbi! De brukar hålla lite olika evenemang inne på slottsområdet, så det kan vara värt att kolla in deras kalender då man planerar ett besök hit. Då vi var här fick vi se en tudor falconry show! För inlägg och foton från då vi var där, klicka här!

Christchurch är en lite äldre del av Dorset, och ligger inte allt för långt från Bournemouth (från Bournemouth centrum kan man ta Yellow Buses 1a, 1b, 1c eller 33, och med Wilts & Dorset  x1 eller x2), och det finns många äldre och väldigt fina hus här som är lite annorlunda jämfört med byggnaderna i Bournemouth. Här finns också lite ruiner, och Christchurch Priory som är väldigt fin. Områdena runt kyrkan är också väldigt fina, och man kan gå längs med en vacker gångväg med vatten på båda sidor och en del del träd, hela vägen ner till Christchurch Quay. Var beredd på att se en hel del ankor och svanar längs med den vägen, och bland alla båtar! Inlägg om våra besök finns här, här och här!

Bournemouth Air Festival håller till vid stranden och i centrum under fyra dagar i slutet av augusti/början av september varje år. En hel drös av flygplan och helikoptrar (både gamla och nya) visas upp och håller häftiga uppvisningar i luften. Förutom det händer den en hel del längs med stranden från Bournemouth Pier till Boscombe Pier och genom parken upp till centrum. Det är allt från militärutrustning och -fordon till tivoli, matställen, olika saker till salu och olika charities. Mycket är militärrelaterat eftersom många av planen hör/har hört till dem på sätt eller annat. Under de här dagarna kommer det sjukt mycket folk till stranden, så räkna med extra tid om du behöver åka till/från/genom centrum! För foton, klicka här, här och här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar