05 september 2014

Bournemouth Air Festival 2014, söndag #1

Söndagen bjöd på fantastiskt väder! Vi planerade vara på festivalen mer eller mindre hela dagen då också, eftersom det var sista dagen och vi missade en del plan dagen innan eftersom vi for hem. Vi började med att mumsa i oss en English Breakfast på puben innan vi gick iväg till bussen. Tyvärr var det lättare sagt än gjort att komma in till stan i tid (vi gick både dit och tillbaka på fredagen och dit på lördagen och orkade därför inte gå på söndagen också). TVÅ bussar körde förbi för att de redan var helt fullsatta. 

Då vi var nästan inne i stan hörde vi Red Arrows flyga förbi ovanför oss, och jag ville absolut se dom eftersom dom hör till mina favoriter. Som tur var hann vi se större delen av deras show, också fast det var en hel del köer sista biten in till stan och det gick segt.

















Efter Red Arrows hade vi lite ledig tid eftersom de höll på med annat än att flyga, och för att det sen kom några plan vi redan sett dagarna innan. Så vi passade på att gå och titta på det som såldes och hände längs stranden mellan pirerna. Det är alltid såååå frustrerande att gå där under sådana här tillställningar, för folk går supersegt och det är omöjligt att ta sig framåt ibland. Och sen finns det alltid folk som stannar helt plötsligt rakt framför en, eller tycker det är bara att stanna mitt på och prata i evigheter med någon annan så att det skapar en ordentlig flaskhals... Runt 450 000 människor var där under söndagen (runt 1,2 miljoner totalt under festivalen), så det fanns mer än tillräckligt med folk att trängas med!







Då vi kom till Boscombe Pier (det är ungefär 2,3 km mellan pirerna) hittade vi en passlig ledig plats att fälla upp våra stolar på (och vi hade en vägg att luta mot bakom oss! Lyx!), passligt mellan toaletterna och en kiosk. Och riktigt bra ställe att titta på planen på! Inga jobbiga människor som stod i vägen ens.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar