02 april 2014

Recept: Kycklingsås

Här kommer ett recept på en lätt och god kycklingsås som passar bra med ris.

Du behöver vatten, svartpeppar, salt, paprikapulver, grädde, lök, paprika, kyckling, buljong och mjöl.

Bryn kycklingen i en stekpanna.

Då kycklingen börjar få lite färg, släng i ½ hackad lök.

Då det börjar vara färdigstekt är det dags att krydda. Jag brukar använda ungefär 2 teskedar paprikapulver, ½ tesked svartpeppar och lite salt. 

Då det är färdigstekt, strö över 1½-2 matskedar mjöl och blanda om ordentligt.

Häll sen över cirka 2 deciliter vatten, och lägg i buljong. Jag använder köttbuljong, men någon annan går också bra.

Då såsen fått puttra på lite och buljongen lösts upp ska 3 deciliter grädde i. Då det kokat upp, smaka av för att se om det behövs mer kryddor. Låt sen såsen småputtra en stund.

Om såsen känns för tjock, häll i lite mer vatten och låt koka upp. Strax innan servering är det dags att vända ner paprikan. Här har jag använt en hel, liten skivad paprika. Går också bra att lämna bort paprikan, speciellt om du har planer på att frysa in av såsen.

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar