10 mars 2014

Recept: Skinkfrestelse

Det här är ett lite mer tidskrävande recept, så ibland gör jag det i omgångar. Den skivade potatisen klarar sig bra i en bunke med vatten någon timme, och den hackade löken och skinkan klarar sig i varsin burk i kylskåpet. Sen är det bara att slänga ihop allt senare under dagen då man ska laga mat.

Du behöver mjölk, grädde, potatis, lök, skinka, svartpeppar och salt.

Skiva en hel massa potatis.

Hacka ½ lök och skär skinka i bitar (eller köp färdigstrimlad).

Strö potatisen i en ugnsform, och salta och peppra några gånger. Varje lager om du känner för det, jag saltar och pepprar 3-4 gånger.

Efter hälften av potatisen är i formen, strö över skinka och lök.

Då allt är i formen, häll över grädde och mjölk. Ungefär lika mycket av båda. Det ska inte komma upp ovanför översta lagret potatis. Jag brukar använda ungefär 3 deciliter av vardera. 

Sen ska det in i ugnen på 225 grader, ungefär 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar