06 september 2013

Bournemouth Air Festival 2013, Lördag #1

Förra lördagen bestämde vi oss för en heldag på stranden för att se alla flyguppvisningarna. Bournemouth Air Festival började på torsdagen och höll på fram till söndagen. Vi gick till stan, eftersom det är otroligt trafikkaos under Air Festival, så man står mest bara stilla om man försöker färdas med buss eller bil. 

Vi började med att inhandla varsin stol, och vid halv 12 var vi inne i stan och köpte lite mat och drickbart i Greggs. Innan 12 var vi vid stranden och slog oss ner på en bra plats. Så fort vi slagit oss ner insåg vi att vi hade glömt solkräm, och vi hade inte tid att köpa ny (det skulle ta två evigheter att plöja igenom alla människor för att komma till närmsta stället som sålde det, och sen tillbaka, och uppvisningarna skulle börja 12). Så det var bara för att försöka dölja så mycket hud som möjligt, vilket var lättare sagt än gjort då solen gassade och himlen var molnfri. Jag bestämde mig för att ha på mig min huppari och ha huvan uppe, vilket visade sig vara riktigt svalkande. Dagen resulterade ändå "bara" i ett otroligt bränt ansikte, en bränd hand och en liten bränd fläck på bröstkorgen.

Red Arrows var först. Det var en av deras piloter som störtade och dog under Bournemouth Air Festival 2011. Det var i närheten av flygfältet (där flygen håller till mellan sina uppvisningar) innan eller efter en uppvisning och inte under själva uppvisningen. 
























De flög uppochner en bit också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar