10 januari 2013

Ugnsbakad potatis med tuna mayo

Det här är en av mina senaste favoriter då vi går ut och äta. För ett tag sen tyckte jag att jag ville pröva göra det själv, och det blev riktigt lyckat, så här är receptet! (Räcker 1-2 portioner ungefär)

Tvätta en stor potatis (eller flera mindre) och stick hål i den med en gaffel. Sen in i ugnen på 225 grader i 30-60 minuter (beroende på storlek).

Ta en burk tonfisk, majonnäs, svartpeppar, salt, gräslök (om du vill) och majs (om du vill, glömde det på bilden).

Kasta allt i en skål. I burken jag använde fanns det ~130g tonfisk (i vatten, går lika bra med olja. Häll bort all vätska först!). 2 matskedar majonnäs och svartpeppar och salt efter egen smak. Gräslöken går lättast att få i fina bitar om man klipper den. Häll i så mycket majs du vill ha. Sen är det bara att röra om så det blandas ordentligt.

Då allt är klart är det bara att sleva upp på en tallrik. Om man vill kan man lägga till en klick smör också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar