27 september 2012

Potatismos och köttfärsbiffar

Kättförsbiffar/köttbullar

Blanda 3/4 deciliter skorpsmulor med 1 deciliter vatten. Låt skorpsmulorna dra i sig vattnet ordentligt en stund.

Blanda i 1/2 kryddmått vitpeppar, 1 tesked paprikapulver och 1/2 tesked salt.

Rör ner 1 ägg.

Hacka 1/2 lök och blanda med det. Lägg i vitlök. Vi använder malen vitlök, men färsk funkar lika bra.

Lägg i 250 gram köttfärs. Blanda ordentligt så det inte blir bara skorpsmulsblanding eller bara köttfärs i stora klumpar. Ibland kan man få jobba ganska länge med den för att få den riktigt perfekt.

Efter det är det bara att rulla dem till köttbullar eller fixa biffar och steka dem till de är helt genomstekta.
  
Potatismos

Skala och skär potatisar i bitar och koka.
Då potatisen är mjuk, häll bort vattnet. Häll i en skvätt mjölk, salt och en klicka smör. Mosa hela bladningen, häll i mer mjölk om det behövs. Jag använder alltid en elvisp då jag mosar det, för då blir potatisen lite extragod och väldigt fluffig och fin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar