26 juli 2012

Staden med morden

Den 18e, alltså två dagar innan jag kom hem, undrade jag vad en helikopter gjorde som stod stilla i luften på en plats en bit från oss. Efter att ha kollat lokaltidningen fick jag veta att någon blivit mördad. Det var en 23-årig spansk man som varit i Bournemouth mindre än ett år. Först hade han studerat engelska, och sen börjat jobba. Tydligen väldigt omtyckt av alla. Det ryktas att han hans huvud blivit avskuret med kniv, men vet inte om det verkligen var så brutalt, eller om han "bara" blivit knivhuggen. De har tagit fast personen som gjorde det, och jag väntar på att få höra om varför.

Igår hände följande mord. I Boscombe den här gången. Hör till Bournemouth, men är ändå en bra bit från centrum, och är som en helt egen stadsdel så att säga. Obehagligt område är vad det är, har alltid haft dåligt rykte, och det kryllar fortfarande av drogmissbrukare, alkoholister och prostituerade i vissa områden där. Varken jag eller Per (eller egentligen någon annan) känner oss helt säkra de få gånger vi varit där, och där finns massor av smått obehagliga människor som man inte ens är väldigt glad över att träffa mitt på ljusa dagen på en shoppinggata som kryllar av folk.

På grund av mordet stängdes tågstationen i en halvtimme, och beväpnade poliser rörde sig både runt området där mordet inträffat och i Bournemouth. Och de vet inte vem som gjort det, vilket såklart oroar folk. Vem känner sig trygg då någon som skjutit ihjäl någon annan går på fri fot? Har hänt 2 mord under de senaste åren i Boscombe (förutom det här), och i alla fall ett av dem hände på samma ställe/väg. 

Igår inträffade tydligen en större brand mot Poole-hållet också. Så det var antagligen en väldigt brådis dag för utryckningstyperna.

Det är lite läskigt då man tänker på det. Bournemouth är en lugn stad som man inte brukar behöva vara rädd i, det finns få läskiga människor, och man känner sig helt enkelt säker. Men plötsligt händer det saker, allvarliga saker, väldigt nära en och väldigt fort efter varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar