29 april 2012

Hemkörning av varor

Vi har nu i två veckor beställt hemkörning på veckohandlandet. Det är smidigt och billigt. Det kostar £5.40 för oss båda att ta bussen av och ann till butiken där vi storhandlar (att gå är inte ett alternativ, skulle ta allt för länge och vi skulle aldrig komma hem med alla varor eftersom det ändå blir en hel del att väga), men endast £3.00 att få det hemkört vissa tider. Dyraste hemkörningskostnaderna är £5.50, och tror det är i princip endast helgmorgnar det kostar så mycket. 

Man måste handla för minst £25 och vår veckohandling brukar kosta runt £30. Intressant nog blir det billigare då vi handlar online, eftersom man inte går förbi en massa varor som man tycker man behöver fast man inte alls behöver det. Man handlar mest bara det viktiga då man kan följa med hur totala kostnaden stiger medan man handlar istället för att få veta först i kassan.

Man får välja hemkörningstid, och de kör hem 7 dagar i veckan mellan typ 8-9 på morgonen till 10 på kvällen. De som hittills hämtat varor åt oss har varit hur fantastiskt trevliga som helst (han som var sist var svensk!). Bättre service än Ikeas val av utkörare, alltså.

3 kommentarer:

  1. Vad lyxigt att få matvarorna hemkörda, det skulle nästan jag vilja pröva på.

    SvaraRadera
  2. Låter ju hur förnuftigt som helst! (Vuxenpoäng bara värre! ;) ) Tror nog man sparar otroligt mycket på hemkörning, även om själva körandet också kostar en slant. Just alla de där små spontanköpen som hamnar i handelskorgen åt en har en tendens att bli rätt många.

    Själv skulle jag gärna göra så men då skulle jag aldrig komma mej hemifrån och se andra människor. Att handla är för mej medicinen mot att sitta hemma och bli mökkihöperö.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, visst kostar ju körandet också en del, men då det är billigare än att åka till butiken av och ann med buss, så blir det ju ändå billigare. Nu spenderar vi totalt, med hemkörningen inräknad, ungefär samma som vi förut handlade för (utan busspriset inräknat), så vi sparar runt £5/vecka. :D

      Vi har en hel massa butiker nästan precis utanför dörren så det blir ändå att gå i dom under veckorna, så ut slipper vi ju i alla fall, också fast vi inte köper så mycket då. :D

      Radera