27 september 2011

Första två dagarna av mer ordentlig skola

Igår samlades hela multimedia journalism-gänget för första gången. Vi är omkring hundra stycken. The programme leader, Dan, pratade lite i början (han är lite hyper, och väldigt rolig), och sen presenterade sig lärarna megafort (en är halvestnisk och har estniskt namn. Vi blev tillsagda att det är lugnt fast vi inte kan säga/skriva hennes namn, för de flesta har problem. Tror inte jag kommer ha så stora problem eftersom det är väldigt likt finska)(Och alla lärare verkar sjukt bra, trevliga och roliga). Vi fick också veta att journalistutbildningen är den mest krävande på skolan. Dan pratade lite till, och sa sen att det bara är jobbigt att försöka minnas tusen saker och massor av namn och ansikten, och det kommer ta ett bra tag innan vi kan para ihop ett namn och ämne med ett ansikte. Så istället för att lyssna på massor av sånt (som alla som börjar andra kurser måste) så tyckte han att vi skulle ta skolans gratisbussar (två första veckorna är dom gratis, sen kostar den lite. Och jo, skolan har några egna bussar) ner till stranden där vi skulle ha fest. Så, alla lade 50p i en hatt, och för de pengarna skulle Dan åka och köpa något ätbart och något att dricka.

Större delen av gänget tog sig alltså ner till stranden. Dan kom dit en stund senare med lite smått att äta, läsk och galet mycket mousserande vin. Han hade också bakat åt oss!
Satt på stranden någon timme (vi kom dit 13-tiden och gick därifrån 15-tiden) och pratade med folk. Jag lärde känna två från Frankrike och några från England. Verkar vara väldigt härliga människor. 
Tyvärr var jag ganska hungrig då vi kom till stranden, och jag hade inte druckit ordentligt så att sitta i gassande solsken i två timmar var ingen höjdare. Hade så mycket huvudvärk då jag kom hem att jag en stund var tvungen att sitta i badrummet, i mörkret, tills jag lyckats få i mig värktabletter, vatten och ett äppel.

Idag samlades en del av mediaskolans förstaårare. Vi blev välkomnade av mediaskolans dekan (Wiki skriver såhär: En dekanus eller dekan är högsta administrativa chef för en universitetsfakultet, och ordförande för fakultetsnämnd). Jag blir fortfarande chockad och imponerad då jag hör om lärarna och andra som jobbar i mediaskolan och BU överlag. Han har jobbat för Reuters antalet år före han började jobba för universitet. Han har till och med varit redaktör för Reuters i USA, och var en av de två som lanserade Reuters hemsida för typ 15 år sen.
Vi har också fått se en del av vår kursspecifika utrustning vi kan få låna (mikrofoner och kameror), och en del av reglerna kring det. Senare under dagen fick vi ännu mer info om att låna saker och boka rum (vi har möjlighet att använda rum där 24/7, bara vi bokar i förväg. Är stängt endast mellan jul och nyår). Jag är liiiiiite intresserad av att veta hur mycket utrustningen i utrustningsrummet är värt! För det vi tittade på är det bara vi får låna, och det vi lånar är ändå inte värt SÅ mycket, jämfört med allt de som studerar TV production kan behöva ibland. Och det finns mer än en av varje också.

Idag var första gången jag var in i mediaskolan, och den är så fin! Genast man kommer in möter man en Tardis!! En BU graduate har regisserat ett Dr Who-avsnitt som nyligen visades. Och 50 BU graduates jobbade på filmen Avatar. Jag börjar långsamt inse hur bra skola jag har sluppit in till. Mediaskolan här erbjuder några av de bästa mediautbildningarna i landet, två år i rad har den på basen av studerandes resultat blivit landets bästa mediaskola. De har kurser för BBC och Sony i England, och det kommer en hel del kända människor hit för att hålla föreläsningar. I mitten av oktober kommer Coca-Cola dit, och OS-facklan!!

Det är först då jag kommit hit som jag insett att skolan är så bra som den är. Jag hade ingen aning om det då jag sökte, eller ens då jag accepterade min plats. Anade lite då vi flyttade hit (eftersom jag läst vad vissa skrivit på Facebook), men det är nu det börjar gå upp för mig vad det här är för plats. Behöver jag ens säga att jag är lycklig? Och ivrig inför att få ta itu med arbetet. Jag går på en av de bästa mediaskolorna i England. Jag kan bara inte fatta det. Hur kunder JAG av alla människor komma in??? TACK världen!

1 kommentar: