13 april 2011

Sommarstugor

Det börjar bli sommarstugstider, så jag tänker ta upp en fundering jag haft ganska länge.
Min familj har inte sommarstuga (skulle kännas liiiiite onödigt. Vi ser liksom vattnet från köksfönstret och bor redan på ett väldigt lungt ställe), men jag har under åren besökt släktingars och bekantas sommarstugor. Fina hus (i alla fall för det mesta), men det där med bekvämlighet är inte alltid...utvecklat.

Jag är inte överdrivet fin av mig. Mitt liv tar inte slut då jag bryter en nagel eller då mina skor blir lite smutsiga. Jag klarar mig fint utan tv, internet och liknande vardagliga saker. Men det finns saker jag behöver men som alla sommarstugor av någon anledning inte har.
1. Elektricitet. Allvarligt. Det är uppfunnet. Fast det är ändå något jag klarar mig utan ett tag. Men det händer faktiskt att jag har lust att vara vaken ännu ett tag efter att det börjat bli mörkt, men mina ögon börjar klaga om jag sitter i mörkret och försöker få något gjort.
2. Rinnande vatten (fast till det krävs elektricitet, eller?) och ett ordentligt badrum. Utedass är allt annat än det!
"Men det är till för att njuta av naturen och komma bort från all stress!" och allt det där andra folk säger om man någongång skulle påpeka något. Vet ni vad? Man kan faktiskt göra det också fast man har en ordentlig toalett. Jag skulle till och med säga att det är lättare då man inte behöver bäva inför varje toalettbesök. Ville jag leva primitivt hade jag tagit ett tält och flyttat ut i skogen. Skulle jag ha minsta intresse för det skulle jag antagligen vara scout, eller annars bara syssla med sånt. Jag känner inget behov av att resa tillbaka i tiden bara för att jag besöker en sommarstuga, jag gillar 2000-talet ganska bra.

Och visst, gillar man det primitiva livet så är det väl bra. Men då ska man inte heller förvänta sig att jag frivilligt stannar där speciellt många timmar.

2 kommentarer:

  1. Och jag har ingen el, inget vatten, men en fungerande trådtelefon på vår stuga. =) Eller fungernade och fungerande.. Beror på om mössen tuggat av telefonkabeln under vintern igen då...

    SvaraRadera
  2. Pipi: Haha, men den funkar ju IBLAND i alla fall! ;)

    SvaraRadera